10 mentala spärrar som stoppar dig att vara den bästa LEDARE som alla vill följa!

Dags för serie av olika mentala vägspärrar som kan störa ditt ledarskap, ditt liv och din hälsa. Under 10 tillfällen kommer vi se vad kan orsaka stress, frustration och ohälsa. Låt mig få en sak klar.


Om du vill uppnå något måste du ha rätt tänkesätt. Mindset är avgörande!

Vad du väljer att uppnå, anta och förvänta dig kommer att spela en enorm roll för att antingen hjälpa dig eller hålla dig tillbaka från vad det än är du försöker åstadkomma. Det spelar ingen roll vad det är.

Kanske letar du efter bättre samarbete. Kanske vill du få mer betalt. Kanske letar du efter rätt person för din organisation. Kanske vill du se bättre ut eller ha mindre stress. Kanske vill du ha mer tid för att göra saker som du tycker är viktiga.

Det spelar egentligen ingen roll vad målet är. Allt kommer tillbaka till ditt tankesätt. Du blir vad du tänker.

Intellektuellt förstår vi hur viktigt det är, men när det gäller vad vi faktiskt gör och den praktiska verkligheten sätts det på sparlåga. Det förutsätter att vi tänker på det alls.

Alltför många av oss tror att vi bara har fastnat för det här manuset som någon annan skrev. Att vi är offer i livet. Vi tror att vi lever ut våra liv enligt någon annan och vi är helt maktlösa, röstlösa och ensamma. Det är en lögn.

Om du väljer dina tankar, väljer du dina ord, som i slutändan påverkar

hur du känner. När du väljer dina känslor väljer du resultatet av dina handlingar.


Även om det är helt sant att världen inte bryr sig om vad du känner, bryr den sig om vad du väljer att göra. Världen och omgivningen uppmärksammar dina resultat.

Var kommer dessa resultat ifrån? Om du är ärlig mot dig själv kommer allt från dina tankar. Låt mig sammanfatta det. Du ansvar för dina tankar, dina känslor och dina resultat. Du väljer hur du känner och vilket resultat du kommer ha.

Som det gamla ordspråket som tillskrivs den forntida kinesiska filosofen Konfucius säger: "Så en tanke, skörda ett ord. Så ett ord, skörda en handling. Så en handling, skörda en vana. Så en vana, skörda en karaktär. Så en karaktär, skörda ett öde."

Det finns inga undantag. Dina tankar skapar ditt öde. Det är så viktigt tankesätt är. Tyvärr finns det minst tio övertygelser som säkerställer att du får det allra värsta ödet.

Lär dig att identifiera dessa. Dessa tar sig många olika uttryck. De är väldigt knepiga. Det är också väldigt lätt att vänja sig vid dessa övertygelser.

Faktum är att så många människor tror på dessa att de tror att detta bara är en del av deras personlighet. De har nöjt sig med slutsatsen att detta är en del av vilka de är. Nej, det är det inte. Det är ett val.

Precis som du kan välja att ta på dig ett par byxor eller något annat klädesplagg kan du välja ditt tankesätt. Du har så mycket makt över ditt liv. I slutändan äger du ditt liv.

Det finns ingen annan att skylla på. Det finns ingen annan som kommer in i sista minuten för att rädda dagen. Allt hänger på dig. Lär dig att identifiera dessa tio övertygelser och avprogrammera dem innan det är för sent.


2 visningar0 kommentarer