top of page

Rensa bort negativt skräp - lyssna till din inre röst

För att må bra behöver vi börja med oss själva.


I dagens uppgift kommer vi att jobba med utrensning, att göra oss av med skräp och gifter och skaffa mer utrymme för det som är bra för dig.


Vad tycker du egentligen om dig själv?

Vilken identitet har du skapat under din resa?


Vi jobbar mycket med tankens kraft och hur vi kan förändra den för att serva oss på ett bättre sätt.


Vi har massa skräp i huvudet, gamla negativa tankar som finns i vårt sinne och tar plats från de goda positiva tankar som vill komma fram.

Att själv bli lycklig och positiv är väldigt viktigt för ditt välmående. Idag ska du börja lära känna dig själv. Du kanske tänker: "Vad konstigt, jag känner mig själv, för jag bör veta vem jag är.


Men sanningen är att vi gör det inte riktigt. Själv upptäckte jag för några år sedan att jag absolut inte kände mig själv. Att jag tog mig själv för given.

Varje dag utför vi arbete och andra uppgifter utan att ifrågasätta det. Men vad känner du egentligen inför det?


När vi tränar på att lyssna på vår inre röst, lär vi oss att känna igen instinktiva reaktioner på olika situationer. Vi kommer att träna på att avgöra vad vi egentligen känner.

När jag började lyssna på min inre röst upptäckte jag att det inte bara var jag som hade samma problem i början. Vi människor utför saker som vi inte borde göra eller som vi skulle kunna göra annorlunda, som vi inte tycker om, utan att ta tid att lyssna på våra reaktioner på det vi verkligen vill.


Om din vän ringer dig och säger att hen behöver lite hjälp men du är på väg till affären, hur reagerar du?

Här kan man ställa frågan till sin inre röst: "Är det verkligen vad jag vill? Känner jag för att åka dit nu, passar det mig just nu? Har ditt humör sjunkit när du fick frågan? Har du sagt till dig själv att det inte passar dig men sedan tänkte du att det inte var trevligt och du är inte snäll om du avböjer?"När du börjar lyssna på din kropp kan du se och känna sanningen. Här behöver vi träna på att se skillnad mellan massa ursäkter och sanningen. Ofta är det de första tankarna och känslorna som är sanna.


Idag kommer vi att träna på att lyssna till vår inre röst, vilket kommer innebära att du ska börja ställa dig frågan om vad du egentligen vill.


Uppgift till dig idag är:

  1. Börja tänka på vad det är du verkligen tycker och tänker om dig själv?

  2. Skriv ett brev till dig själv. Innan du börjar tar du 5 min avslappning med fokus på din andning. Sedan börjar du skriva ett brev till dig själv om hur du verkligen mår, vad du vill känna, vad som bekymrar dig och vad som känns bra i ditt liv. Allt det som rör sig i ditt huvud just nu. Du behöver en tyst plats, du kan ha aromatiska ljus, lugnande relaxmusik, ta penna och papper. Var helt ärlig. Försök inte analysera eller censurera det du känner. Kom ihåg att det är ingen som kommer läsa detta.

  3. Läs brevet och känn hur det känns efteråt. Blev du överraskad? Avslöjade det känslor som du inte visste fanns? Upptäckte du problem som du inte visste fanns? Visade det sig att du har förmågor som du tidigare inte har varit medveten om? Bra jobbat, nu har du berett plats för fler tankar som kommer att serva dig.

  4. Självberöm Under denna vecka ska du skriva en sak varje dag som är bra med just dig eller som du tycker att du har gjort bra.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page