top of page

Vara stolt över sig själv - Skrytdag

Har du någon gång haft en känsla att människor sviker dig?

Har du någon gång känt det som om livet bar är något som händer dig, inte något som du styr?

Har du någon gång känd dig stressad av att få dina relationer att fungerar som du vill?Innan jag började med personlig utveckling, mental träning och blev medveten om hur tankar och känslor hänger ihop, hur de skapar det resultat som jag vill, frågade jag mig ofta:Varför jag? Varför händer dåliga saker bara mig?

Varför är de här människorna så elaka?

Varför var min mamma som hon var?

Det var inte så lätt att vara stolt och nöjd med mig själv under de perioderna.


Det jag lärde mig då är en del av hela den här serien av blogginlägg. Här delar jag mina tips, råd och verktyg som kan hjälpa dig att vässa dina mentala superkrafter och leva ett lyckligt och balanserat liv.

En hemlighet och en förutsättning för att du skall kunna fungera bra ihop med andra är att du ska vara glad för det liv som du har. Du måste börja trivas bra i ditt eget sällskap. Du ska vara stolt över dig själv.Några frågor till dig idag är: Vill du nå dina drömmar?

Vill du leva ett lyckligt liv och balanserat liv?

Vill du ha lyckliga, glada och starka barn?

Vill du var den som styr ditt liv och inte bara vara en del av någon annans dröm?


Då behöver du börja med dig! Det kan kännas tufft och jobbigt. Det var det för mig också. Det kräver mycket arbete, men vad tusan, det är arbete som är värt att göra! Speciellt med tanke på det resultat du kommer att få.

När du trivs med dig själv kommer nämligen alla runt dig trivas med dig. När du inte trivs med dig själv kommer de som är runt dig inte må bra av dig. Vi är ofta så fokuserade på hjälpa andra. Men hur kan du hjälpa andra om du själv är på väg att drunkna? Vi strävar så ofta efter bekräftelse på att vi duger. Vi är tillräckliga som vi är inför oss själva. Men vi känner ofta bara på det sättet när vi ställer upp för andra, inte för oss själva.Samtidigt har vi ofta en känsla av att vara ett offer. Stackars mig, varför ska allt dumt hända mig. Det är något som vi måste försöka jobba bort. Vi formar vårt eget liv. Att ta på sig offerkoftan är enbart destruktivt och ger oss känslor om inte hjälper oss.


Vi låter den låga självkänsla spelar oss ett spratt. Å ena sidan tror vi att allt kretsar runt oss själva, å andra sidan misstror vi vår egen betydelse så mycket att vi inte ser hur vår egen syn på oss själva påverkar våra handlingar och vårt beteende.


Första steget för att komma ifrån den här känslan, för att minska stressen och för att bryta gamla negativa mönster är..... Är du redo. Första steget är att "Vi ska rädda oss själva först nu!"

VIKTIGT att tänka på:


1. Övningen idag är otroligt roligt och jag älskar den. Vi ska börja med att skryta om oss själva! Det kommer förstärka vår självkänsla och vår tro på oss själva. Vi kommer att må bättre och vi ger tillåtelse till alla andra att också må bra.

Är du redo för dagens övning? Är du redo för ditt självhjälps verktyg?

Idag ska du vara stolt över dig själv Ta en liten stund på dagen, sätt dig ner och tänk på dig själv, på dina egenskaper, på det som du uppskattar med dig själv.


Idag ska du skriva ner minst 20 bra saker om dig själv. Fokus ska ligga på egenskaper och på att lyssna på oss själva. Vad är du bra på, vilka är dina super mentala krafter. För vad vi tänker är viktigt. Våra tankar blir våra känslor som påverkar våra handlingar. Vad du tänker du blir


Observera och skriv ner i din dagbok:


Vilka tankar och känslor hade du innan övningen?

Vad väcktes till liv inom dig?

Positiva tankar eller negativa tankar?

Positiva känslor eller negativa känslor?

Hur gick det när du började göra övningarna?

Hur gick det efteråt? Hur blev din dag?

Har det påverkat andra runt dig?

Lycka till och vi ses snart!

Bra jobbat!


Nu har du börjat resan mot ett liv med positiva tankar som kommer hjälpa dig att skapa ett riktigt må bra liv.Vill du:

- Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

- Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

- ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?

Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page